ШАРҚШУНОС УИЛЬЯМ ЭРСКИН ТАДҚИҚОТЛАРИДА БОБУРИЙЛАР СУЛОЛАСИ ТАРИХИНИНГ ЁРИТИЛИШИ - Азизқулов, Акрам (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Мазкур мақолада инглиз олими Уильям Эрскиннинг “Бобур ҳукмронлиги давридаги Ҳиндистон тарихи” асарининг фалсафий-методологик таҳлили баён этилади. Шунингдек, мақолада У.Эрскиннинг бобурийлар тарихини ёритишда, хусусан, Бобур шахсиятини очиб беришдаги объектив ва холисона ёндашувининг моҳияти ёритиб берилган.