MAHALLADA YOSHLAR SIYOSIY FAOLLIGINI OSHIRISHDA IJTIMOIY-FALSAFIY RIVOJLANISH MASALALARI - G‘aybullayeva, Laylo (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Maqolada jamiyatda amalga oshirilayotgan islohotlarning mahalla yoshlari orasida rivojlanishi, ularning ma’anviyat, ta’lim, ijtimoiy hayot sohalarida siyosiy faol qatlamga aylanishiga doir masalalar falsafiy tarzda ilmiy tadqiq etilgan. Unda yoshlarning o‘zlari yashayotgan mahalla rivojlanishiga siyosiy jihatdan ko‘makchi bo‘lishi lozim bo‘lgan ijtimoiy qarashlar zamonaviy bilimlar asosida yoritilgan. Yoshlarning jamiyatda siyosiy faolligini oshirishda ijtimoiy-falsafiy qarashlar o‘ziga xos ahamiyatga ega bo‘lib, ularni har bir inson chuqur anglashi ertangi kun ravnaqiga xizmat qilishi ochib berilgan.