YOSHLAR MA’NAVIYATIGA TAHDID VA ULARDAN O‘ZINI ONGLI HIMOYA QILISH KO‘NIKMALARI - Xo‘janova, Tamara (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Maqolada yoshlar ma’naviyatiga tahdidlar va ulardan yoshlarning ongli himoya qilish usul va ko‘nikmalari ilmiy jihatdan tahlil qilindi. O‘zbekistonning kelajagi har jihatdan uzluksiz ta’limning holati bilan aloqadordir, chunki mutaxassis hodimlar tayyorlash darajasi azaldan xalqning iqtisodiy gullab yashnashi, madaniyati, ma’naviyati va hattoki ruhiyatini ham belgilab kelgan. Shuningdek, maqolada yoshlarni o‘z fikrlariga ega, turli ma’naviy xurujlarga qarshi sobit tura olishga qodir bo‘lgan, irodali, fidoyi va vatanparvar insonlar etib tarbiyalashda ma’naviy-ma’rifiy targ‘ibot ishlarining ta’sirchanligini ta’minlaydigan zamonaviy informatsion va kompyuter texnologiyalarini keng joriy etish, jamiyatimizning mafkuraviy immunitetini kuchaytirishga qaratilgan samarali usul-uslublarni ishlab chiqish, davlat va jamoat tashkilotlari uchun tegishli tavsiya va qo‘llanmalarni tayyorlash bugungi kunda muhim vazifamizga aylanib borayotganligini anglab olish zarurligi asoslab berildi.