O‘ZBEK OILALARINING RIVOJLANISHIDA AXLOQIY TAFAKKUR MASALALARI - Xusanov, G‘olib (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Mazkur maqolada o‘zbek oilasining qadimdan shakllanib kelganligi, uning asrlar davomida milliy qadriyatlarni rivojlantirib, o‘ziga xos oilaviy an’analarni falsafiy dunyoqarash negizida bugungi kundacha yetkazib kelganligi ilmiy tadqiq etilgan. Unda aks etgan o‘zbek xalqining oilaviy munosabatlari axloqiy tafakkur evolyusiyasida o‘zining boy tarixiga egaligi, turli madaniyatlar bilan uyg‘un yashab kelganligi ijtimoiy munosabatlar tizimida yoritib berilgan. Bu esa, oilaning muqaddas tushuncha sifatida har bir xalqning hayotida dolzarb ahamiyatga egaligi, ertangi kunga bo‘lgan yuksak ishonchning belgisi sifatida namoyon bo‘ladi.