IJTIMOIY DAVLATNING NAZARIY VA METODOLOGIK ASOSLARI: VUJUDGA KELISH SHARTLARI, BELGILARI VA FUNKSIYALARI - O’razov, Bobir (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Mazkur maqolada ijtimoiy davlat tushunchasi, uning vujudga kelishidagi omillar, ijtimoiy davlatning nazariy va uslubiy asoslari ochib berilgan. Shuningdek ushbu maqolada ijtimoiy davlat borasidagi xalqaro tajribalar ham tahlil qilingan.