NEMIS KLASSIK FALSAFASIDA JAMIYAT RIVOJLANISHIGA TA’SIR ETUVCHI AXLOQIY VA ESTETIK OMILLAR - Qunishev, Ulug‘bek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Maqolada falsafiy tafakkur rivojiga hissa qo‘shgan nemis klassik falsafasining namoyondalarini jamiyat taraqqiyoti bilan bog‘liq axloqiy va estetik g‘oyalari ilmiy tadqiq etilgan. Unda Yevropada XVIII-asr oxiri va XIX-asr boshlarida shakllangan falsafaning vakillarini ijtimoiy hayot bilan uzviy dunyoqarashi, jamiyatdagi ijtimoiy-siyosiy muhit va axloqning rivojlanishi falsafiy tarzda ochib berilgan. Nemis falsafasining rivojiga katta ta’sir ko‘rsatgan bu davr faylasuflarining ta’limotlaridagi estetik tafakkur, axloqiy idealning ijtimoiy qiyofasi dolzarbligi yoritilgan.