BADIIY TARJIMANING TILSHUNOSLIKDAGI AHAMIYATI - Maxmudova, Zuhra (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada tarjima xususan, badiiy tarjima sohasida olib borilgan ishlar, nazariy hamda amaliy faoliyat haqida ma’lumotlar berilgan. Bugungi kunda, Oʻzbekistonda badiiy tarjimaning nazariy masalalariga e’tibor ancha ortdi va natijada bu soha chuqur o‘rganildi. Tarjima va badiiy tarjima hususida tilshunos olimlar, tarjimonlar tomonidan berilgan turli ta’riflar va fikrlar uning asosiy hususiyatlarini ochib berishga xizmat qiladi.