TERMINOLOGIYA SOHASINING TARIXI VA DOLZARB MUAMMOLARI XUSUSIDA - Hakimova, Dilrabo (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Maqolada jahon tilshunosligida terminlarning o‘rganilishi keng miqyosda davom etayotgan jarayonlardan biri ekanligi, bunda terminlarga tavsifiy yondashuvning muayyan tafovutlarga ega ekanligi terminologik tizimning fan sifatida o‘rganilishi hamda tildagi o‘rnining belgilanishiga tasir o‘tkazishi xususida so‘z yuritiladi. Muallif manbaalar tahliliga ko‘ra jahon tilshunosligidagi terminologik tadqiqotlarni izchillik va xronologik asoslarda tahlil qilish va kelib chiqadigan xulosalardan o‘zbek tili terminlari elektron lug‘atining lingvistik asoslarini ishlab chiqish jarayonida foydalanish zarurati haqida xulosalarni qayd etadi.