ЭКОЛОГИК ТУСДАГИ ФАВҚУЛОДДА ВАЗИЯТЛАРДАН МУҲОФАЗА ҚИЛИШНИНГ ҲУҚУҚИЙ АСОСЛАРИНИ ТАКОМИЛЛАШТИРИШ - Кутыбаева, Елизавета; Есенбаев, Джанибек (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Мазкур мақолада бугунги кунда Ўзбекистон Республикасида долзарб масалалардан бири бӯлган экологик фавқулодда вазиятларнинг юзага келиш сабаблари, оқибатлари ва улардан муҳофаза қилишнинг ҳуқуқий асослари ӯрганилган. Шунингдек, табиий ва техноген хусусиятли фавқулодда вазиятлар, экологик фавқулодда вазиятлар билан боғлиқ атамаларнинг ҳуқуқий концепцияси мазмун-моҳияти чуқур таҳлил қилинган ва қонунчиликни такомиллаштириш бӯйича таклифлар илгари сурилган.