TA’LIM SIFATINI OSHIRISHDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALARNING O‘RNI - Mamatmurodov, Sharofjon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Maqolada ta’lim sifatini oshirishda innovatsion texnologiyalarning o‘rni ilmiy jihatdan tahlil qilindi. Innovatsion faoliyat uchun mahalliy mahsulotlar raqobatbardoshligining o‘sishi, fan-texnika yutuqlaridan samarali foydalanish, ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanish masalalarini hal etishni ta’minlaydigan iqtisodiy, huquqiy va tashkiliy sharoitlar yaratish, umumkasbiy, maxsus bilimlar asosida ish usullari, ishlab chiqarishning aniq masalalarini, ilg`or texnologiyalarni joriy etish, bu sohada metodlarni o‘rganish, operatsiyalarni amaliy bajarish bo‘yicha ko‘nikma hamda malakalarni shakllantirishda zamonaviy axborot texnologiyalarining o‘rni asoslab berildi.