JAMOATCHILIK FIKRINI SHAKLLANTIRISHDA JAMOATCHILIK BILAN ALOQALARNING O’RNATISH - Tursunova, Shahnoza (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
OAV va mediamarkazlarni harakatlantiruvchi, ular axborotlarini dolzarblashtiruvchi kuch jamoatchilik fikri - pablik rileyshnz (PR)dir. O‘zbekistonda Respublikasi Prezidentining qarorlarida aks etgan Axborot xizmatlari faoliyatini yanada takomillashtirishga alohida e’tibor qaratilgandir. Jamiyatimizning OAV va mediamarkazlarga murojaatlarining yuqori ekanini demokratik talablar tantanasiga bo‘lgan ishonchi sifatida qaralishi mumkin. Shu bilan birga, milliy matbuotni demokratlashtirish va modernizatsiyalash borasida jiddiy, innovatsion o‘zgarishlar amalga oshirilishi kerakligi va eng avvalo innovatsion tafakkurga, yangicha fikrlash va izlanishlarga moyil matbuot xodimlariga, mutaxassislarga ehtiyoj katta ekanligi ko‘rsatib o‘tilgan.