AMIR NASRULLOH DIPLOMATIYASI - Ismoilova, Diyoraoy (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Maqolada Amir Nasrullo olib borgan diplomatik munosabatlar va shu yo‘nalishdagi chora-tadbirlar o‘z ifodasini topgan. Amir Nasrullo tashqi siyosiy hamda diplomatik masalalarda hukmdor sifatida Buxoro manfaatlarini ustun qo‘yib aql bilan faoliyat yuritgan. Shu asnoda uning Eron, Rossiya, Angliya bilan diplomatik munosabatlari muhim ahamiyatga ega.