ЎЗБЕКИСТОН ҲУДУДИДАГИ ТОЖИКЛАРГА ХОС УРФ-ОДАТ ВА МАРОСИМЛАР - Турсунов, Фаррух (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Мақолада Ўзбекистон ҳудудидаги тожикларга хос урф-одат ва маросимлар кўрсатилган бўлиб, уларда аждодларнинг руҳларига мурожаат қилиш унсурлари сақланиб қолинганлиги, йил фасллари ва деҳқончилик билан боғлиқ жиҳатлар таҳлил қилинган. Қашқадарё тожикларининг дафн билан боғлиқ маросимлари топилган архологик топилмаларда акс этганлиги, “ўлим ниқоби”нинг тасвири кўрсатилган.