РАҒБАТЛАНТИРУВЧИ ҲУҚУҚИЙ СИЁСАТ ТУШУНЧАСИ ВА УНИНГ МАЗМУН-МОҲИЯТИ - Турсоатов, Содиқ (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Мақолада ҳуқуқий сиёсат тушунчаси, рағбатлантирувчи ҳуқуқий сиёсатнинг унда тутган ўрни, рағбатлантирувчи ҳуқуқий сиёсат тушунчаси, рағбатлантирувчи ҳуқуқий сиёсат борасида олимлар, тадқиқотчиларнинг фикрлари, рағбатлантирувчи ҳуқуқий сиёсатнинг белгилари, унга таъсир қилувчи омиллар, рағбатлантирувчи ҳуқуқий сиёсатнинг моҳияти ва мазмуни, мажбурлаш ва рағбатлантиришнинг жамият ва инсонларга таъсир кўрсатувчи ҳуқуқий воситалар сифатидаги белгилари таҳлил этилади.