ЎҚУВ ФАНЛАРИ ТАЯНЧ ТУШУНЧАЛАРНИ ЎҚИТИШ ОРҚАЛИ БОШЛАНҒИЧ СИНФ ЎҚУВЧИЛАРНИНГ ОҒЗАКИ НУТҚ ВА ФИКРЛАШ ФАОЛИЯТИНИ ТАКОМИЛЛАШТИРИШ - Мамадалиева, Нилуфар (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Таянч тушунчаларни ўқитиш орқали бошланғич синф ўқувчиларнинг оғзаки нутқ ва фикрлаш фаолиятини такомиллаштириб бориш, нутққа таянишни кучайтириш, ўқувчиларнинг оғзаки ва ёзма нутқини оширишга ва уларнинг тафаккурини ривожлантиришга хам ижобий таъсир кўрсатиш, бошланғич мактаб ўқувчиларининг ўқув фаолиятида кўпроқ учраб турувчи нутқий камчиликларини бартараф этиш йўлларини ишлаб чиқишдан иборатдир.