ЖАЗО ГЕНЕЗИСИДАГИ АХЛОҚИЙ МУҲИТ ЖАРАЁНИНИ КОНЦЕПТУАЛ ТАДБИҚ ЭТИШНИНГ ФАЛСАФИЙ МАСАЛАЛАРИ - Шукруллаева, Гулчеҳра (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Жазо инсон ҳаётига кучли таъсир кўрсатиб, уни келгусида аҳлоқсизлик ва ҳуқуқбузарликлардан тийилишига сабаб бўлишини назарий жиҳатларини таҳлил қилиш муҳимдир. Ушбу мақолада жазоланган инсоннинг руҳий ҳолати, ундаги ўзгаришлар, оила аъзоларига таъсири, унга нисбатан бошқаларнинг муносабати, жамоатга яъни илгариги ҳолатига қайтишида инсонларнинг унга нисбатан муносабати билан боғлиқ муаммоларини ўрганиш ва изланишлар олиб бориш зарурлиги асосланган.