ШАРҚ ВА ҒАРБ ҲАЙВОНЛАР ҲАҚИДАГИ ЭРТАКЛАРИДА “АХЛОҚ” МОТИВИНИНГ БАДИИЙ КОНЦЕПТУАЛЛАШУВИ - Хасанова, Юлдуз (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ушбу мақолада ҳайвонлар ҳақидаги эртакларида “Ахлоқ” мотивининг бадиий концептуаллашуви таҳлилга тортилади. Ҳайвонлар ҳақидаги эртакларнинг тарбиявий аҳамияти катта. Ҳайвонлар ҳақидаги эртакларда ахлоқ мотивига жуда кенг ўрин ажратилади, зеро, бу эртаклар ҳам адолатни тараннум этади, коллективизм туйғусини ривожлантиради ва заифларга ёрдам бериш истагини уйғотади. Мақолада, шунингдек, Ҳайвонлар ҳақидаги эртакларнинг ўзига хослиги уларни ўқишнинг ва тушунишнинг осонлиги билан белгиланади, деб хулоса берилади.