TALABA QIZLARNING SUZISH MALAKA VA KO’NIKMALARINI SHAKLLANTIRISHDA DIFFERENSIAL YONDASHUV - Mengliqulov, Xayrulla (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Maqolada talaba qizlarning suzish sporti bilan shug’ullanishda o’quv mashg’ulotlarni tashkil etish yo’nalishlari va usullari muhokama qilinadi. Tajribada 18-20 yoshli talaba qizlar ishtirok etdi. Talaba qizlarga suzishni o’rgatishning dastlabki bosqichida tipologik o’quv guruhlarini shakllantirish mezonlari keltirilgan. Irsiy jihatdan aniqlangan suzishni muvofiqlashtirish tendentsiyasi va talaba qizlarning suzish mahoratini shakllantirish ko’rsatkichlari o’rtasidagi bog’liqlik darajasi aniqlangan. Harakat ko’nikmalarini egallash jarayoniga shaxsning konservativ irsiyati so’zsiz ta’sir qilishi isbotlangan.