ҚОРАҚАЛПОҚ ТУКСИЗ ГИЛАМЛАРИНИНГ ТИПОЛОГИЯСИ (ҚОРАҚАЛПОГИСТОН РЕСПУБЛИКАСИ ТАРИХИ ВА МАДАНИЯТИ ДАВЛАТ МУЗЕЙИ АСОСИДА) - Науризбаева, Нуржамал (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ҳар бир халқ, миллат ўз урф-одатлари, эътиқодлари ва маданияти билан ажралиб туради. Бу қорақалпоқ гиламларига ҳам таъсир қилди. Қорақаолпақ туксиз гиламларнинг бошқа халқлардан ажралиб туриши ва ишланиш техникалари озгачалиги билан инсонларга эстетик жиҳаттан таъсир қилиб қоймасдан, безаш услублари ва нақшлари теранг мазмунга эга.