ARXEOLOGIYADA GEOGRAFIK AXBOROT TIZIMLARIDAN FOYDALANISHNING ASOSIY IMKONIYATLARI XUSUSIDA - Aloxunov, Alisher (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Mazkur maqolada geografik axborot tizimining zamonaviy yondashuvlar asosida yer yuzidagi obektlar, jumladan, arxeologik yodgorliklarni o‘rganishda samarali faoliyat olib borish usul va metodlari, shuningdek, GATning bugungi kundagi keng imkoniyatlari hamda inson omili tarafidan yuzaga keluvchi kamchilik tomonlari to‘g‘risidagi fikr-muloazalar bayon qilingan.