TURISTIK KORXONALARDA TADBIRKORLIK FAOLIYATI RAQOBATBARDOSHLIGINI BAHOLASH - Umronov, Eldorbek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Maqolada turistik korxonalarda tadbirkorlik faoliyatini baholashda uning turlicha yondashuvlari, kurashini baholash va raqobat nazariyasini tahlil qilish ushbu tadbirkorlik subyektlarining raqobatbardoshligiga ta’sir qiluvchi quyidagi muhim holatlar o‘rganilgan. Tadqiqot jarayonida turistik korxonalarda tadbirkorlik faoliyatini baholashda raqobatbardoshlikning ichki va tashqi omillari, raqobatbardoshlikni baholashga yondashuvlar tadqiqotlar asosida muallif tomonidan shakllantirilgan va asoslangan.