A.HOJIYEVNING TERMINOLOGIK LUG‘ATLARI XUSUSIDA - Mamatkulov, Azizbek; Ermatov, Ixtiyor (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Mazkur maqolada Akademik A’zim Hojiyevning o‘zbek tilshunoslik terminlarini tartibga solish va lug‘atini yaratish ishlari xususida fikr yuritiladi. A.Hojiyevning ilk lingvistik lug‘atlar tuzishga urinishlari, lingvistik lug‘atning tuzilishi va ularda lug‘at maqolalarning berilishi haqidagi masalalar yuzasidan fikr yuritiladi. Tilshhunoslikka oid lug‘atlar maqolaning illyustrativ materiali sifatida xizmat qiladi.