АЛИШЕР НАВОИЙНИНГ ОИЛА ВА НИКОҲГА ДОИР ҲИКМАТЛАРИ (“Маҳбуб ул-қулуб” (Кўнгилларнинг севгани) асари мисолида) - Турсунов, Бахтиёр (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2020)
Мақолада Алишер Навоийнинг “Маҳбуб ул-қулуб” асаридаги оила ва никоҳга доир панду-насиҳатлари синергетика тамойиллари асосида таҳлил этилади. Шунингдек, оилага эр-хотиннинг яхши феъл-атворидан етадиган саодатлар ва аксинча ёмон хулқдан етадиган ҳалокатлар тавсифланади.