BARQAROR EKOTURIZMNI YARATISHDA ZAMONAVIY TEXNOLOGIYALAR VA TABIAT BIRLASHISHINING IJTIMOIY-FALSAFIY JIHATLARI - Xamrayev, Sardorbek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada ekoturizm sohasiga zamonaviy texnologiyalarni joriy etishning ijtimoiy-falsafiy jihatlari o'rganilgan. Texnologiyalarning ekologik, madaniy va iqtisodiy sohalarga ta'sirini hisobga olgan holda, mualliflar yangi texnologiyalarni ekoturizm amaliyotiga qo'shishning axloqiy va ijtimoiy oqibatlarini muhokama qiladilar. Maqolada tabiatni muhofaza qilish, bioxilma-xillikni tadqiq etish va barqaror rivojlanishning asosiy jihatlari, bu jarayonlarda zamonaviy texnologiyalarning o'rni ta'kidlangan.