YOSH BASKETBOLCHILARNI KOMPLEKS TAYYORLASH - Qurbonmurodov, Egamberdi (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada basketbol o‘yinining jismoniy, texnik va taktik jihatlari bo‘yicha mashg‘ulotlarni o‘z ichiga olgan yosh basketbolchilarni kompleks tayyorlashga yondashuv tasvirlangan. Muallif jismoniy mashqlar va mahoratni rivojlantirishga, shuningdek, taktik strategiyalar va o‘yin vaziyatlarini tushunishga e’tibor qaratib, muvozanatli sportchi rivojlanishining ahamiyatini muhokama qiladilar. Maqolada keltirilgan yondashuv yuqori malakali sportchilarni shakllantirish va musobaqalarda muvaffaqiyatli jamoaviy chiqish uchun maqbul shart-sharoitlarni yaratishga qaratilgan.