AJDODLAR MEROSINI O‘RGANISH JARAYONIDA BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARINING SAVODXONLIK KO‘NIKMALARINI RIVOJLANTIRISH SAMARADORLIGI - Sanoyev, Gaybullo (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Mazkur maqola ajdodlar merosini o‘rganish jarayonida boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining savodxonlik ko‘nikmalarini rivojlantirish mexanizmlarini takomillashtirish masalasiga bag’ishlanib, unda boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining savodxonlik ko‘nikmalarini ajdodlar merosini o‘rganish orqali rivojlantirishning pedagogik shart-sharoitlari va nazariy asoslari aniqlangan. Shuningdek, ajdodlar merosini o‘rganish jarayonida o‘qituvchi kompetentligini hamda o‘quvchilarda savodxonlik ko‘nikmasini rivojlanganligini namoyon etishga oid baholash mezonlari ishlab chiqilgan.