FUTBOLCHILARNING STRATEGIK VA TAKTIK TAYYORGARLIGI: ENG YUQORI SAMARADORLIKKA INTILISH - Babayev, Anvar (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada futbolchilar uchun maxsus ishlab chiqilgan texnik va taktik tayyorgarlikni va usullari to‘g‘risida to‘liq ma’lumot berilgan. Futbol ko‘rsatkichlarida jismoniy tayyorgarlik muhimligini tan olgan holda, samarali taktik tayyorgarlik futboldagi muvaffaqiyatning asosiy elementi hisoblanadi, chunki bu jamoaga o‘z imkoniyatlarini maksimal darajada oshirish imkonini berishi bayon qilingan.