MAHALLADA JINOYATLARNI ERTA ANIQLASHDA JAMOATCHILIK NAZORATINI KUCHAYTIRISHNING IJTIMOIY-FALSAFIY MEXANIZMLARI - Norkulov, Ubaydulla (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Mazkur maqolada mahallada jinoyatlarni erta aniqlashda jamoatchilik nazoratini kuchaytirishning ijtimoiy-falsafiy mexanizmlari, faoliyati, tarixi keltirilgan. Shuningdek, Yurtimizda jamoatchilik nazorati ruhning mavjudligi, fuqarolarning mahalla shaklidagi o‘zini-o‘zi boshqarish vositasi orqali odamlar, oilalar o‘rtasidagi aloqalar yo‘lga qo‘yilganligi, eng muhtoj kishilarga yordam berishning ijtimoiy jihatdan adolatli tizimini qayta tiklash imkoniyati kabi masalalar yuzasidan fikrlar bayon etilgan.