KORPUS LINGVISTIKASI: BNC KORPUSINING FUNKSIONAL XUSUSIYATLARI - Nazarova, Lola (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Tillar xalqlarning ma’naviy merosini boyitishning muhim omili ekan, ularni asrab-avaylash milliy ma’naviyat rivojiga hissa qo‘shish demakdir. Hozirgi kompyuterlashgan asrda tillarning yo‘qolib ketishining oldini olishning asosiy yechimi tillarni raqamlashtirish va shu asosda lingvistik korpusni yaratishdir. Shuningdek, korpus tilshunosligi sohasi boshqa tillarni, jumladan, ingliz tilini mukammal o‘rganish va lingvistik tahlil qilish uchun katta ahamiyatga ega. Ushbu maqolada korpus lingvistikasi, korpuslar aro tadqiqotlar va BNC korpusiga doir malumotlar keltirib o‘tiladi.