ISMOIL SOMONIYNING BOSHQARUV TIZIMI VA QO‘SHIN ISLOHOTI - Dekhkanov, Narimon; To‘xtasinov, Mirazam (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada Arab xalifaligining inqirozidan so‘ng vujudga kelgan O‘rta Osiyodagi dastlabki markazlashgan davlat asoschisi, 892-907-yillarda hukmronlik qilgan, markazlashgan Somoniylar davlatining yirik vakili, Somoniylar sulolasining eng qudratli va zabardast hukdorlaridan biri hisoblangan Ahmad ibn Asadning ikkinchi o‘g‘li, Buxoro hukmdori hisoblangan Ismoil ibn Ahmad as-Somoniy davrida Somoniylar davlatida amalga oshirilgan boshqaruv tizimi va qo‘shin islohotiga oid ma’lumotlar keltirib o‘tilgan.