TIJORAT BANKLARI KREDIT QO’YILMALARINING MANBALARINI TAKOMILLASHTIRISH - Adilov, Mirkomil (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Tijorat banklarining kredit qo’yilmalari mamlakatimiz iqtisodiyotining barqaror rivojlanishini ta’minlashda muhim ahamiyat kasb etadi. Kredit qo‘yilmalari manbalari va dollarlashuv darajasi, iqtisodiyotni erkinlashtirish jarayonlarining boshlanishi bilan kredit qo‘yilmalarining keskin o‘sishi kuzatildi. Tijorat banklari kredit portfelining shakllanishi hamda kredit qo’yilmalarining daromadliligi ular majburiyatlarining tarkibiy tuzulushiga, kredit manbalarini optimallashuviga uzviy bog’liq hisoblanadi. Maqolada tijorat banklari kredit qo’yilmalarining asosiy manbalari va ukarga ta’sir etuvchi omillar tahlil qilingan.