GLOBALLASHUV JARAYONLARIGA FALSAFIY YONDASHUVLARNING O’ZIGA XOS JIHATLARI - Muxtorova, Tutixon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada globallashuv jarayonlariga falsafiy yondashuvlarning o’ziga xos jihatlari haqida fikr yuritilgan. Maqolada bugungi kundagi dunyoda mavjud globallashuv jarayonining vujudga kelish sabablari, omillari va zarurati xususida tahlillar amalga oshirilgan. Glabllashuvning falsafiy masalalari muallif nuqtai nazaridam muxokama qilingan.