BADIIY MATNDA QO’LLANILGAN SAN’ATGA OID TERMINLARNING LEKSIK TIPOLOGIYASI (INGLIZ VA O’ZBEK TILLARI MISOLIDA) - Qodirova, Munisa (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Bugungi yosh avlodning barkamol bo‘lib shakllanishida ma’daniyat va san’atni anglashi muhim o‘rin tutadi. O‘quvchining milliy qadriyatlarga sodiq, milliy g‘ururli bo‘lib shakllanishida millat tarixi, an’analari hamda urf - odatlari, san’ati bilan tanishtirish katta ahamiyatga egadir. Har qaysi millatning tili, dini va qadriyatlarini dunyoga yoyuvchi va tanituvchi eng katta vosita bu adabiyot bo‘lib, u ma’daniyatlararo konversiya shakllanishida ko‘makdoshdir. Badiiy matnda qo‘llaniluvchi san’atga oid terminlarning leksik tasnifi esa o’quvchining tilning tarixi, tilda so‘zlashuvchi xalqning ma’daniyati, turmush tarzi haqida ma’lumot berib, buni o‘quvchiga to‘la qonli ochib berish bugungi kun tilshunoslarining oldilariga qo‘ygan dolzarb maqsadlaridan biridir.