TURKIY ADABIYOTDA “IBROHIMI ADHAM” QISSALARI TAHLILI - Zaripova, Dilfuza (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada turkiy adabiyotda Ibrohim Adham haqida yozilgan qissalar haqida ma’lumot berilgan. Farididdun Attorning “Tazkirat ul- avliyo”, Alisher Navoiyning “Nasoyim ul-muhabbat”, “Hayrat ul-abror”, Huvaydoning “Rohati dil” asarlarida Ibrohim Adham haqidagi qissalar tahlil qilingan. Ibrohim Adham shaxsi ochib berilgan. Ayniqsa, Huvaydoning Ibrohim Adham obrazini gavdalantirishdagi o‘ziga xos uslubi tasvirlangan. Yuqorida tilga olingan qissalar syujeti o‘zaro qiyoslangan.