XALQARO VA MILLIY DARAJADA INVESTITYA QONUNCHILIGINING RIVOJLANISH TENDENSIYASI - Dilboboyev, Nozimbek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Hozirgi kunda investitsion sektor bilan aloqalar jahon miqyosida jadal rivojlanmoqda. Investitsiya munosabatlari shu qadar murakkablashib bormoqdaki, u huquqning deyarli barcha sohalari bilan bog‘lanib, alohida sohaga aylanib bormoqda. Shu bilan birga, investitsiyalar ham iqtisodiy kategoriya bo'lib, fanlararo tadqiqotlarni talab qiladi. Ushbu dissertatsiyada xalqaro miqyosda investitsiya qonunchiligining rivojlanish tendentsiyalari tahlil qilinadi va milliy huquq tizimining rivojlanish tendentsiyalari bilan taqqoslaganda mavjud vaziyat va mumkin bo'lgan o'zgarishlar bo'yicha qarashlar tahlil qilinadi.