ПОРТЛАШ СОДИР БЎЛГАН ЖОЙНИ КЎЗДАН КЕЧИРИШНИ ТАШКИЛ ЭТИШ ВА ЎТКАЗИШ МАСАЛАЛАРИ - Абулхайров, Рустамхон (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ушбу мақолада портлаш билан боғлиқ ҳодиса жойини кўздан кечиришнинг тактик жиҳатлари, яъни кўздан кечиришни ташкил этиш ва ўтказиш масалалари муҳокама қилинади. Бунда портлаш содир бўлган жойни кўздан кечириш тактикасининг умумий қоидалари, ҳодиса жойини босқичма-босқич кўздан кечириш тартиби таҳлил этилган. Шунингдек, портлаш содир бўлган ҳодиса жойини кўздан кечиришнинг тайёргарлик, батафсил, якуний босқичлари ва ушбу босқичларнинг ўзига хос хусусиятлари каби масалалар кўриб чиқилади.