KATTALAR FOLKLORINING TARKIBIY QISMI – BOLALAR FOLKLORI HAQIDA - Fayzulloyev, Otabek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Maqolada bolalar folklori xalq ijodining tarkibiy qismi sifatida qadimgi zamonlarda yuzaga kelgan va asrlar davomida yangi-yangi bo`yoqlar va shakllarda rivojlanishda davom etgan hamda boyib borayotgan yaxlit bir tizimdirki, bunda janrlar rang-barangligi, asarlar xilma-xilligi muhim o‘rin tutishi haqida gap boradi. Maqolada xuddi shu rang-baranglikning o‘ziga xos xususiyatlarini ko‘rsatish, ularning muayyan ijtimoiy-maishiy turmush sharoitlari bilan shartlanganligi mohiyatini ochish, badiiy-estetik, ijtimoiy-g‘oyaviy vazifalarini belgilash va umumlashtirishning asosiy mazmunini tashkil etishi ochib berilgan.