“BOBURNOMA”NING YAPONIYADA O‘RGANILISHI - Yusupova, Sadokat (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada buyuk sarkarda, shoh va shoir Zahiriddin Muhammad Boburning hayoti, ijod yo‘li, Bobur va boburiylar sulolasi tarixi xorijiy mamlakatlarda o‘rganilishi, xususan, Yaponiyada “Boburnoma” asosida yaratilgan asarlar, tanqidiy matnlar talqin va tahlil etilishi masalalari aniq faktlar asosida o‘rganiladi. Bundan tashqari maqolada Yaponiyalik boburshunos olimlardan Keykichi Xukazava, Toshiyuki Etani, Kyuzo Kato hamda yetakchi sharqshunos olim Eyji Manoning tanqidiy matn va asarlari o‘rganiladi.