ABDULLA ORIPOV SHE’RIYATIDA BAHOR MAVZUSINING BADIIY TALQINI - Babajanova, Aziza (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Maqolada Abdulla Oripovning bahor haqida she’rlari va ularda ilgari surilgan badiiy-estetik qarashlar, hayotiy haqiqat va ijtimoiy g‘oylar haqida fikr yuritilgan. Bunda, avvalo, shoir she’rlarining tadqiq etish zarurati o‘quvchiga qator ijtimoiy muammolarga yechim topishda yordam berishi ko‘rsatildi. Abdulla Oripov ijodi tadqiqotchilarining, xususan O. Sharafiddinov, D. Begimqulov, A. Hamdam, R. Sharipovalarning iilmiy qarashlari metodologik asos bo‘lib xizmat qildi. Maqolada shoirning uchta she’ri tahlil qilindi, ulardagi lirik kechinma dinamikasi, tabiati, she’r badiiyati haqida ilmiy nazariy fikrlar bildirildi. Bahor mavzusi shoirga turli hayotiy tajriba, ijtimoiy-falsafiy fikrlarni aytish imkonini yaratgani ilmiy asoslandi. Maqola oxirida tegishli ilmiy-nazariy xulosalar berildi.