ZAMONAVIY SIVILIZATSION TARAQQIYOT SHAROITIDA KOMPARATIVISTIK FALSAFA EVOLYUTSIYASINING ASOSIY YO’NALISHLARI - Mustafayev, Alimardon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Mazkur maqola zamonaviy davr sivilizatsion taraqqiyot sharoitlarida komparativistik falsafa evolyutsiyasining asosiy yo‘nalishlarini ko‘rib chiqishga bag‘ishlangan. Muallif komparativistik falsafani zamonaviy falsafiy tadqiqotlarning mustaqil sohasi sifatida tahlil qilib, muhim e'tiborni globallashuv sharoitida ekzistentsial jihatlarga qaratadi. Qiyosiy falsafa turli madaniy va falsafiy tendentsiyalari integratsiyasiga xizmat qiladi va bu Arastu, al-Forobiy, Shopengauer hamda Pol Masson-Ursel va Rene Genon kabi zamonaviy faylasuflar misollarida ko‘rsatilgan. Ushbu kontekstda muallif personalistik, ekzistentsial va ma'naviy jihatlar bilan qiyosiy falsafa taraqqiyotiga o‘z hissasini qo‘shgan Pulla Tirupati Radjuning komparativistik falsafasiga e'tibor qaratadi.