МАҲАЛЛИЙ ДАВЛАТ ҲОКИМИЯТ ОРГАНЛАРИНИ РАҚАМЛИ ТЕХНОЛОГИЯЛАР АСОСИДА БОШҚАРУВ ФАОЛИЯТИНИ ЙЎЛГА ҚЎЙИШ - Нурмуродов, Зафаржон (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Мақолада маҳаллий давлат ҳокимият фаолиятини рақамлаштириш орқали улар томонидан чиқариладиган қарорлар «Э-қарор» электрон тизими орқали тайёрлаб, қабул қилиш амалиёти йўлга қўйилиши масаласи ёритилган. Бугунги кунда фуқароларнинг ҳуқуқ ва манфаатлари ҳимоя қилинишини, маҳаллий давлат ҳокимияти ва бошқаруви органлари фаолияти очиқлигини, жамоат ва парламент назоратини таъминлаш механизмлари такомиллаштирилиши долзарб масалалардан бири сифатида белгиланди.