NORMA IJODKORLIGI FAOLIYATINI RAQAMLASHTIRISHNING AYRIM NAZARIY-HUQUQIY MASALALARI - Ismailov, Raxat (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Maqolada normativ-huquqiy hujjatlar loyihalarini keng jamoatchilik ishtirokida muhokama qilish uchun regulation.gov.uz portali kabi raqamli platformalardan foydalanish va lex.uz milliy ma'lumotlar bazasi orqali qonunchilik ma’lumotlariga kirishni soddalashtirishning muhimligi ko‘satilgan. Raqamlashtirishning muhim ijobiy jihatlariga qaramay, normativ talablarni yanada rivojlantirish va norma ijodkorligi jarayoni ishtirokchilarining yangi raqamli sharoitlarga moslashish zarurati bilan bog‘liq muammolar ham qayd etilgan. Xulosada raqamli texnologiyalar shiddat bilan rivojlanayotgan bir sharoitda normativ-huquq ijodkorligi faoliyatini raqamlashtirish va qonunchilik jarayonining samaradorligi va shaffofligini oshirishga qaratilgan strategiyalarni ishlab chiqish bo‘yicha tadqiqotlarni davom ettirish muhimligini ta’kidlanadi.