SHIA JAMOALARINING MUQADDAS JOYLARI VA ZIYORATLARI - Nigʻmatullayev, Ibrohim (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Maqolada shia jamoalarining muqaddas joylari va ziyoratlari haqidagi ma’lumotlar tadqiq etilgan. Shialarning Makka va Madinada amalga oshiradigan haj ziyoratidan keyingi asosiy ziyorat joyi hisoblangan Najaf, Karbalo, Qum va Mashhad shaharlari haqidagi ma’lumotlar berilgan. Shuningdek, shia jamoalari orasida “atabat”, “atabat-e aliyat” yoki “atabat-e moqaddasa”, “arbain” deb ataluvchi muqaddas joylar tarkibidagi ziyoratgohlar o‘rganilgan.