АХБОРОТЛАШГАН ЖАМИЯТГА ЎТИШНИНГ АЙРИМ ЖИҲАТЛАРИ - Муминов, Алишер (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Инсоният ўз ривожида ахборот жамиятига ўтиши инсон катта ҳажмдаги ахборотни қабул қилиш ва ундан тўғри фойдаланишга тайёр эмаслигини кўрсатиб қўйди. Бу эса ахборотни тўғри идрок этиш маданиятини шакллантириш каби инсоннинг бевосита дунёқараши, салоҳияти, тажрибаси билан боғлиқ хусусиятларни камол топтириш масалаларининг долзарблигини янада оширади.