BO‘LAJAK PEDAGOGLARNING MEDIA KOMPETENTLIGINI RIVOJLANTIRISHNING ASOSIY YO‘NALISHLARI - Fayziyeva, Dildora; Rajabova, Gulchexra (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Hozirgi kunda pedagog-xodimlarning professional darajada kundalik ishlarda axborot kommunikatsion texnologiyalar orqali kasbiy faoliyatini tashkil etishi dolzarb masala hisoblanadi. Ayniqsa, talaba-yoshlarning ijtimoiy-tarmoqlarda faolligini inobatga olgan holda ular uchun turli dasturiy mahsulotlardan foydalanish bo‘yicha yo‘riqnoma kontentlar tayyorlash ham muhimdir. Xususan, oliy ma’lumotga ega bo‘lgan xodimlar professional darajada kundalik ishlarida zamonaviy AKT (axborot kommunikatsion texnologiyalar)dan foydalanishi ular ishlayotgan sohada ish unumdorligini oshishiga xizmat qiladi. Maqolada axborot texnologiyalarini kasbiy faoliyatda qo‘llash fani doirasida turli video topshiriqlar hamda ijtimoiy tarmoqlar imkoniyatidan foydalanib quiz test topshiriqlari orqali media kompetentlikni rivojlantirish misollar orqali yoritilgan.