TEZKOR-QIDIRUV FAOLIYATIDA INSON HUQUQLARI, ERKINLIKLARI VA QONUNIY MANFAATLARINI HUQUQIY TA’MINLASHNING RETROSPEKTIV TAHLILI - Bobomurodov, Farxod (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Maqolada tezkor-qidiruv faoliyatida inson huquqlari, erkinliklarini huquqiy ta’minlashning tarixiy shakllanish bosqichlari vaqt mezoniga koʻra, retrospektiv tahlil qilinib, davrlarga ajratib oʻrganilgan. Har bir davrning oʻziga xos jihatlari kompleks ravishda chuqur oʻrganilib, unda TQFda inson huquqlari va erkinliklarini ta’minlashga oid qabul qilingan huquqiy hujjatlar hamda amalga oshirilgan chora-tadbirlarning mazmuni, mazkur davrlarning oʻziga xos xususiyati va farqli jihatlarini ochib berishga harakat qilingan.