SOVET HOKIMIYATI TOMONIDAN O‘ZBEKISTONDA QORAKO‘LCHILIKNI RIVOJLANTIRISH TADBIRLARI - Axmedov, Bekzod (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
1925 yilda O‘zbekiston SSR tashkil topgandan so‘ng, respublikada iqtisodiy sohada Markazning manfaatlari ustunlikka chiqishi, respublika asosan qishloq xo‘jaligi mahsulotlari ishlab chiqarishga ixtisoslashgan bo‘lib, bu murakkab ijtimoiy-siyosiy jarayonlarga olib kelganligi ochib berilgan. Ayniqsa, 1924-1925 yillarda qorako‘l qo‘ylarining soni keskin kamayganligi, 1928-1931 yillarda davlat siyosatining to‘g‘ri tashkil etilishi, xorijiy bozorlarga chiqish uchun xalqaro auksionlarning o‘tkazilishi natijasida O‘zbekiston qorako‘l terilari yetishtiradigan asosiy mintaqa sifatida e’tiborga olinganligi arxiv materiallari yordamida ochib berilgan.