INGLIZ VA QORAQALPOQ TILLARIDA ANTROPOTSENTRISTIK MAQOLLARNING SEMANTIK KLASSIFIKATSIYASI - Bekbergenova, Gulaim (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Antropotsentrik maqollar - bu insonning xatti-harakati, xususiyatlari va tajribasiga qaratilgan iboralar yoki maqollar. Bu maqollarda ko'pincha madaniy qadriyatlar, e'tiqodlar va odamlarning o'zaro munosabatlari va jamiyatdagi rollari bilan bog'liq normalar aks etadi. Ular jamiyatda donolik, axloqiy saboqlar va ijtimoiy me'yorlarni etkazish uchun vosita bo'lib xizmat qiladi.