TALABALARNING TASVIRIY SAN’AT MASHG‘ULOTLARIDA IJODIY QOBILIYATINI SHAKLLANTIRISH TEXNOLOGIYASI - Yusupova, Shoxista (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada tasviriy san’atning inson hayotidagi o‘rni. Bugungi kunda ta’lim sohasida olib borilayotgan katta islohatlar va uning natijalari. Tasviriy san’at mashg‘ulotlar jarayonida talabalarda ijodiy qobiliyatning muhum ahamiyati va ijodiy jarayon talab qilinadigan masalalar. Ta’lim berishda o‘qituvchining dars mashg‘ulotlarida qo‘yilgan maqsadi va vazifalari haqida ma’lumotlar berilgan. Talabalarning faol ijod qilishda o‘qituvchining pedagogik texnologiyalari tajribalarni amaliyotga tatbig‘i, ijodiy qobiliyatni rivojlantirish kabi salbiy xolatlarni bartaraf etishning eng samarali yo‘llari haqida batafsil ko‘rsatilgan.