ЖАМИЯТ ҲАЁТИДА МАҲАЛЛА ИНСТИТУТИНИНГ ЖАМОАТЧИЛИК НАЗОРАТИНИ ЎРНАТИШДАГИ ЎРНИ ВА АҲАМИЯТИ - Карамов, Мамашариф (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Мақолада Республикамиз маҳалла институтларининг ҳамда жамият ҳаётидаги жамоатчилик назоратини ўрнатишдаги ўрини ва аҳмияти, фуқаролик жамияти шакланишида нодавлат нотижорат ташкилотлар, фуқароларнинг ўзини ўзи бошқариш органларининг ўрни ҳақида фикр юритилади. Бундан ташқари маҳаллабай ва фуқаробай иш услублари айни дамда аҳоли мурожаатлари ва жамиятдаги кўплаб муаммоларни бартараф этиш этиш барча соҳалар учун энг самарали йўл бўлиб, маҳаллабай ишлаш тизими тўғрисида ҳам сўз юритилади.